Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Kommunal energi- och klimatrådgivning

Energirådgivning

Energi- och klimatrådgivaren ger råd och stöd till hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar och organisationer inom ernergi- och klimatområdet. Tjänsten är gratis och oberoende och hjälper till att hitta lämpliga åtgärder för sänkt energianvändning, tolka offerter, felsöka vid höga energikostnader och hålla föreläsningar för styrelser/medlemmar med mera.

Energi- och klimatrådgivning till privatpersoner

Rådgivningen till privatpersoner görs via e-post, telefon, besök i Rådhus Skåne i Kristianstad eller som hembesök efter överenskommelse. Rådgivningen rör all energianvändning i hemmet, från uppvärmning till belysning, ventilation och transporter.

Energi- och klimatrådgivning till företag och föreningar

Rådgivning till företag, organisationer och föreningar kan göras som platsbesök med genomgång av verksamheten. Rådgivningen anpassas naturligtvis efter typen av verksamhet, exempelvis processindustri, lantbruk, handel eller idrottsföreningar med egna lokaler.

Jag vill energieffektivisera mitt företag- Energimyndigheten
 

Föredrag med energitema

Är ditt företag eller din förening intresserad av att få en föreläsning med energitema går det bra att kontakta energirådgivaren för diskussion om lämpligt upplägg. Står ni för lokal och inbjudan ställer rådgivaren upp helt kostnadsfritt, i mån av tid.

Övergripande rådgivning

Rådgivningen som vi ger är övergripande. Den omfattar inte besiktningar, mätningar, injustering av system eller liknande. Rådgivaren får inte konkurrera med privata företag på detta område. Rådgivningen är oberoende. Inga enskilda installationsfirmor eller särskilda fabrikat eller modeller av exempelvis värmepumpar får rekommenderas vid rådgivning. Rådgivningen regleras genom Förordning (2016:385) om bidrag till kommunal energi- och klimatrådgivning.

Låna energiväska på biblioteket i Bromölla

Nu kan du låna en energiväska på biblioteket i Bromölla. Väskan innehåller verktyg för att enkelt hitta värmeläckage, nivåer av skadlig fukt eller ta reda på vad det kostar att använda en viss elektrisk apparat.

Väskan innehåller fyra mätverktyg: en värmekamera som visar eventuella värmeläckage i ditt hus, en hygrometer som visar temperatur och fuktighet, en rökpenna som används för att upptäcka drag, läckage och luftrörelser samt en energimätare som enkelt kopplas till apparater för att mäta energiförbrukning. Med mätverktygen i väskan följer även en enkel manual.

Mer information om energiväskan hittar du här

Energispartips och energismarta tips

Energimyndigheten, Energikontor Sydost, kommuner, bostadsföretag och organisationer har tillsammans sammanställt den här informationsbroschyren, som innehåller de bästa och smartaste energispartipsen. För att så många som möjligt ska kunna ta del av informationen är broschyren översatt till fjorton olika språk. Ladda ner den här på sidan eller hämta den på Kulturpunkten i Bromölla eller medborgarkontoret i Sölvesborg.

Energispartips svenska
Energispartips finska
Energispartips engelska
Energispartips tyska
Energispartips franska
Energispartips arabiska
Energispartips bosniska
Energispartips kroatiska
Energispartips nordkurdiska
Energispartips persiska
Energispartips serbiska
Energispartips somaliska
Energispartips spanska
Energispartips sydkurdiska
Energispartips turkiska

Energirådgivarnas webbplats

Vill du ha handfasta energispartips kan du läsa mer på Energi- och klimatrådgivningens webbplats. Där hittar du energispartips rörande uppvärmning, ventilation, belysning och mycket annat som rör din hemmiljö.

Kolla även in Energirådgivarna- och klimatrådgivarna i Syd på Facebook. Gilla sidan så får du energismarta tips rakt ner i din smartphone eller dator.

Kontakta oss

Bor du i Kristianstad, Östra Göinge eller Bromölla kommun och vill komma i kontakt med oss? Allra enklast är det att använda vår e-tjänst. Om du inte vill göra det kan du kontakta oss via Kristianstad kommuns medborgarcenter 044-13 50 00.

Energirådgivning - förfrågan
(Du länkas vidare till e-tjänsten på Kristianstad kommuns webbplats där du fyller i din förfrågan. Därefter kontaktar energi- och klimatrådgivaren dig).

Kontakt

Energi- och klimatrådgivare
Kristianstad kommuns medborgarcenter
044-13 50 00

Sidan senast uppdaterad: den 6 juli 2023