Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Maria Block, näringslivsutvecklare

Aktiviteter, nyheter och kommunikation

På gång 2024!

Ny näringslivsstrategi antagen

Fullmäktige antog förslaget till ny näringslivstrategi den 17 juni. Ett intensivt arbete har gjort sedan juni förra året tillsammans med allmänna utskottets beredning för att processa fram en ny strategi. En stor del i processen har varit delaktighet och engagemang. Att lägga grunden för ett mer gemensamt arbete i det som rör näringslivsfrågor och även låta näringslivsfrågorna vara en del i det som är övergripande för att utveckla kommunen. Näringsliv, tjänstemän och politiker har varit delaktiga på olika sätt i framtagandet.

Läs mer om nya näringslivsstrategin


Boka plats för torghandel

Passa på att använda vårt fina Ifötorg i centrum och de 14 olika platser som finns tillgängliga för torghandel. Gäller alla dagar i veckan. En plats kostar 100 kr/dag i hyra och bokas enkelt via mail till maria.block@bromolla.se eller ring 0456-82 20 06.

Hyr du för första gången vill vi ha in uppgifter som fylls i via följande blankett: Ansökan om torgplats (pdf)

All information om torghandel finns här


Bromölla Live - näringslivsträffar 

Under vecka 27 presenteras datum för höstens näringslivsträffar.
Inbjudningar går ut via vårt nyhetsbrev och på FB @naringslivbromolla.

Håll utkik!


Utveckla en idé genom RUTH

Har du en bra idé till projekt för att utveckla någon del i nordöstra Skåne? Ser du möjligheter att samverka med Kristianstad Högskola, kommun och näringslivet? Har du en idé till projekt som inte har tillhörighet i endast en organisation. Då vill vi tipsa om Stiftelsen RUTH! Läs mer och fråga gärna!

www.stiftelsenruth.se
Kolla in Stiftelsen RUTH på LinkedIn


Ställ dina frågor till företagslotsen

För att starta, etablera eller förändra i din verksamhet, din lokal eller ditt sortiment så behöver du först förhöra dig om du kan behöva något tillstånd, om det är krav på att du måste registrera verksamheten eller om det finns speciella regler för just det du planerar att göra. Företagslotsen hjälper dig att göra rätt, men också att hitta rätt i vår organisation. Ställ dina frågor till vår företagslots och få ett samlat svar tillbaka.

Vi hanterar löpande inkommande frågor. Är ditt ärende föremål för att träffa lotsen samlat, så bokar vi en tid.

Varmt välkommen med dina frågor!

Få tips och hjälp kring nyföretagande

Vill du diskutera din affärsidé, hitta rätt bolagsform eller få kloka råd inför att starta företag, kontakta Ingemar hos oss på Nyföretagarcentrum i Bromölla. Kostnadsfritt och konfidentiellt, såklart. Du når Ingemar Andersson på 070–490 70 59. 

www.nyforetagarcentrum.se/bromolla


Hyr eller hyr ut lokal

Letar du efter lokal till din verksamhet eller har ytor som du vill hyra ut? Vi har ett avtal med ObjektVision som är den största och ledande marknadsplatsen idag. På vår hemsida finner du vårt lokalregister, här kan du ta del av det utbud som finns och här kan du som fastighetsägare också kostnadsfritt lägga ut dina objekt.

Till ObjektVision Bromölla


Hjälp att hitta rätt

Funderar du på att starta företag? Etablera en verksamhet? Utveckla ditt företag? Ta reda på vilka tillstånd som krävs för din verksamhet? Hitta lokal eller plats för att komma igång? Använd även gärna vår enkla guide Företagens A-Ö för att hitta rätt person snabbt.

Välkommen att kontakta näringslivsutvecklare Maria Block. Vi förenklar och hjälper dig att hitta de rätta vägarna och kontakterna. 


Ta del av näringslivsnyheter!

Vill du prenumerera på våra näringslivsnyheter?
Skicka e-post till maria.block@bromolla.se

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 16 juli 2024