Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Kontaktperson - för dig som vill bli kontaktperson

Vem kan bli kontaktperson?

Som kontaktperson behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet. Det är ditt engagemang och att du vill lära känna en ny person som är viktigt. Det är också viktigt att du kan avsätta lite tid (från 1-5 h/v) för ditt uppdrag som du bör räkna med att du kommer att ha under en längre tid.

Vi behöver kontaktpersoner i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år. Du får stöd och ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning för ditt uppdrag.

Vad gör en kontaktperson?

Många personer med funktionsnedsättning har svårt att hitta och/eller behålla nya kompisar, ibland kan det även vara svårt att behålla kontakt med familj och släkt vilket kan göra att personen blir socialt isolerad.

En kontaktperson är som en kompis som erbjuder social kontakt och någon att göra roliga saker på fritiden med. En kontaktperson kan hjälpa den funktionsnedsatta att komma ut i samhället för att delta i sociala sammanhang där denne kan behöva hjälp och stöd. Uppdraget som kontaktperson är till för att minska social isolering och för att hjälpa den funktionsnedsatta att hitta meningsfulla fritidsaktiviteter. En kontaktperson kan stötta den funktionsnedsatta att bli mer självständig och våga skaffa nya kontakter själv. I uppdraget som kontaktperson ingår ingen omvårdnad.

Som kontaktperson ingår aktiviteter så som att gå på bio, shoppa, bowla, prova på en ny sport, fika, gå en promenad med mera. Det är du och den du är kontaktperson för som kommer överens om vad ni ska göra, men personen som är beviljad kontaktperson har alltid störst inflytande på vad ni ska hitta på. Tillsammans kommer ni överens om när ni ska träffas och hur länge ni ska träffas vid varje tillfälle, högst de timmar den funktionsnedsatta är beviljad kontaktperson per månad.

Läs mer i vår informationsfolder

Vill du bli kontaktperson, välkommen att kontakta oss och lämna en intresseanmälan!

Du måste fylla i de fält som är markerade med *
Jag godkänner att Bromölla kommun behandlar mina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Personuppgifterna behandlas i syfte att kunna utföra den här tjänsten.

 

Kontakt

Jenny MacLeod
Enhetschef
0456-82 21 83
(SMS 0709-17 11 83)
jenny.macleod@bromolla.se

Johanna Eliasson
LSS-handläggare
0456-82 21 99
(SMS 0709-17 10 94)
johanna.eliasson@bromolla.se

Louise Lindskog
Handläggare LSS
0456-82 21 28
(SMS 0709-17 12 00)
louise.lindskog@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 3 juni 2021