Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Stengodsfontänen på Ifötorget

Ifötorget

Torget erbjuder perfekta ytor till olika arrangemang

Centralt beläget i Bromölla ligger Ifötorget. Ett vackert stenlagt torg som knyter till sig mycket av Bromöllas historia. Runt omkring torget finns restauranger, Hotell Iföhus, biograf, butiker och olika verksamheter. Från torget skymtas även Ifö:s fabriker, ett av de ledande varumärkena när det gäller badrumsinredning där själva kontoret under Geberits flagg ligger i ena änden av torget. På promenadavstånd knyter centrum an till hela Ivöstrandsområdet med aktivitet- och idrottsytor, arrangemangshall, actionsportcenter och promenadslingor. 

Karta Ifötorget

Torget inbjuder till ytor för olika arrangemang. Årligen arrangeras traditionell julmarknad och marknad med tivoli under sommaren. Ytor finns även markerade för torghandel.

I centrum finns gott om parkeringsmöjligheter. Längs med Storgatan och Folketshusgatan är det begränsad parkeringstid till 1-2 timmar.

Tänk på att det som faller utanför torghandel räknas till arrangemang och då behövs tillstånd från Polisen.

Läs mer om vad som gäller - länk till tillståndsansökan hos Polisen

På torget finns den välkända stengodsfontänen Scanisaurus uppförd av konstnären Gunnar Nylund och invigdes 1971. Den räknas till världens största keramiska fontän och består av ungefär 3000 delar. Den föreställer två svanhalsödlor, en hanne och en hona, som solar sig på en klippa på Ivö. Svanhalsödlorna har namnet Scanisaurus, efter Skåne.

Allmänna frågor om evenemang

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 15 juli 2024