Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Parkeringstillstånd

För rörelsehindrade personer kan ett särskilt parkeringstillstånd utfärdas.

Tillståndet kan utfärdas antingen till rörelsehindrade som själva kör motordrivet fordon och till rörelsehindrade passagerare som regelbundet behöver hjälp av föraren utanför fordonet. Ett tillstånd får endast utfärdas till en rörelsehindrad som har ett varaktigt funktionshinder som innebär att han eller hon har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand.

Ansök om parkeringstillstånd

I ansökan ska du fylla i personuppgifter, skäl för ansökan och om du ansöker om parkeringstillståndet för förare eller passagerare. Du kan inte söka parkeringstillstånd för båda.

Ett lökarintyg ska alltid bifogas första gången parkeringstillstånd söks. Läkarintyget innehåller en beskrivning om sökandes tillstånd och funktionsnedsättning, bedömning om gångförmåga/antal meter, varaktighet, om du regelmässigt behöver hjälp utanför fordonet samt beskrivning av behovet av hjälp. Vid förlängning/fönyelse av parkeringstillstånd ska läkarintyg endast bifogas om kommunens handläggare begär det.

Ansök om parkeringstillstånd för rörelsehindrad

Ansökningsblankett kan även skickas hem med posten (kontakta Bromölla kommuns växel), eller hämtas i kommunhusets reception.

Ansökan och läkarintyg skickas till:
Bromölla kommun
Myndighetskontoret
Box 18
295 21 Bromölla

Självservice

Ansök om parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Ansök om parkeringstillstånd via e-tjänst

Kontakt

Agnes Nemeth
Handläggare
0456-82 26 06
agnes.nemeth@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 1 mars 2023