Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Ung företagsamhet

Vår viktigaste partner i arbetet med att skapa företagsamma ungdomar.

Vi vet att entreprenörskap inte bara handlar om företagande utan om att tänka nytt och kreativt, att se möjligheter och att lösa problem. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan - ”Vårt samhälle”, ”Se möjligheterna” och ”Min framtid & ekonomi” samt konceptet med möjligheten att driva UF-företag på gymnasiet.

Ung Företagsamhet är en viktig samhällsaktör som tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. I all undervisning kombineras teori och praktik på ett roligt och inspirerande sätt - allt genom skolan!

Ung Företagsamhet stöds av offentliga medel, stiftelser och fonder samt det privata näringslivet. Det är tack vare dem som allt fler elever kan ta del av utbildningskoncepten.

Tillsammans med Ung Företagsamhet jobbar vi i Bromölla med följande delar:

 • Tankeverkstad för elever årskurs 8

 • Olika läromedel för grundskolan:
  Vårt samhälle
  Se möjligheterna
  Min framtid & ekonomi
  Läs mer om innehåll!

 • Driva företag på gymnasiet
  Forskning visar att UF-företagare startar fler företag, har färre arbetslöshetsdagar, får högre inkomster och oftare blir chefer. Utbildningen heter UF-företagande och innebär att gymnasieelever startar, driver och avvecklar ett UF-företag under ett läsår.
  Läs mer om hur det går till!

 • Årets UF-Stipendiat.
  I samband med årlig premiering av fina företagsprestationer med Årets Företagare och Årets Nyföretegare, väljer vi även att kora unga vinnare som stuckit ut i sitt arbete med att driva företag på gymnasiet. Detta görs i samverkan med Ung Företagsamhet Blekinge/Bromölla.

Engagemang i vårt arbete lokalt och regional

Vikten av att fler brinner för arbetet med våra unga kan inte nog betonas. Det finns möjligheter till samverkan både lokalt eller regionalt för andra företag och organisationer.

Partnerskap för att stötta arbetet till organisationen för att möjliggöra arbetet ute på våra skolor kontakta Ung Företagsamhet Blekinge/Bromölla för dialog.

Regionchef Jennifer Stenfelt
Mobiltfn: 0708- 83 62 32. E-post: jennifer.stenfelt@ungforetagsamhet.se


Medverkan på olika sätt där ditt företag eller organisation vill bidra med kompetens, nätverk och engagemang i form av er tid, varmt välkommen att kontakta Maria Block, näringslivsutvecklare för vidare diskussion eller intresseanmälan. Telefon: 0456-822006. E-post: maria.block@bromolla.se

 

Kontakt

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 2 juli 2024