Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Ledsagarservice - för dig som vill bli ledsagare

Vem kan bli ledsagare?

Som ledsagare behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet. Det är ditt engagemang och att du vill stötta en person i dennes vardag som är viktigt. Det är också viktigt att du kan avsätta lite tid (från 1-5 h/v) för ditt uppdrag.

Vi behöver ledsagare i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år. Du får stöd och ersättning i form av timlön.

Vad gör en ledsagare?

Ledsagarservice är en insats som är avsedd för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. För att beviljas ledsagarservice måste personen ingå i någon av de personkretsar som finns under LSS (Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade) eller ingå under SoL (Socialtjänstlagen).

Ledsagarservice är en personlig service som anpassas efter den funktionsnedsattas behov. Stöd från en ledsagare ska underlätta deltagande i sociala sammanhang så som vid kultur- och fritidsaktiviteter, besöka vänner och familj, stötta den funktionsnedsatta vid resa till och från affär eller liknande, för en promenad, till och från läkarbesök. I första hand erbjuder ledsagaren stöd till och från aktiviteter men ni kan även göra kortare resor tillsammans.

Det är den funktionsnedsatta och du som ledsagare som tillsammans bokar in ledsagartillfällena, högst de timmar den funktionsnedsatta är beviljad per månad.

Vill du bli ledsagare, välkommen att kontakta oss och lämna en intresseanmälan!

Du måste fylla i de fält som är markerade med *
Jag godkänner att Bromölla kommun behandlar mina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Personuppgifterna behandlas i syfte att kunna utföra den här tjänsten.

Kontakt

Jenny MacLeod
Enhetschef
0456-82 21 83
(SMS 0709-17 11 83)
jenny.macleod@bromolla.se

Johanna Eliasson
LSS-handläggare
0456-82 21 99
(SMS 0709-17 10 94)
johanna.eliasson@bromolla.se

Louise Lindskog
Handläggare LSS
0456-82 21 28
(SMS 0709-17 12 00)
louise.lindskog@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 3 juni 2021