Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Grävmaskin förbereder lokalväg när E22 mellan Fjälkinge och Gualöv ska byggas ut

Utbyggnad E22 Fjälkinge–Gualöv

Den 3,8 kilometer långa lokalvägen som kommer gå parallellt med E22, blir själva startskottet för utbyggnaden av E22 till motorväg. Den ska gå från Gualöv bort till Bäckaskog där den så småningom ansluter till en helt ny trafikplats.

Från och med 29 november 2023 kommer västergående trafik på E22 ledas om via nybyggd lokalväg 2080 mellan Gualöv och Bäckaskog i kommunerna Kristianstad och Bromölla. Här kommer trafiken att gå till och med slutet av 2024 med nedsatt hastighet till 70 km/h.

Asfalteringen av den nya lokalvägen är snart klar för att kunna ta emot E22 trafiken. Den 29 november 2023 planerar vi att leda om delar av trafik från E22. Detta för att vi ska kunna arbeta mer ostört på befintlig E22 när denna nu ska breddas och bli motorväg. Motorvägsutbyggnaden kommer att vara klar hösten 2025.

Du som trafikant och som bor i anslutning till omledningen eller kör på E22 kommer att bli påverkad. Vi vill därför be er att planera er resa i god tid och håll skyltad hastighet, alla vill komma hem tryggt och säkert. 

Omledning E22.jpg
Omledningen är tydligt markerad med orange vägvisning och hastigheten sänkt till 70 kilometer i timmen. 

  • Gång‐ och cykelväg mellan Bäckaskog och Fjälkinge planerar vi ska vara öppen under hela byggtiden. 
  • Busshållplats på Knutehusvägen i riktning mot Kristianstad flyttas till ny lokalväg, strax norr om nuvarande hållplats. Följ skyltning. 

Översiktskarta utbyggnad E22 Fjälkinge-Gualöv.pdf

Följ arbetet med motorvägsutbyggnaden på Trafikverkets webbplats

 

Kontaktperson
Tobias Odebjer
Trafikverkets biträdande projektledare
Telefon: 010-123 47 41

Sidan senast uppdaterad: den 27 november 2023