Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Maria Skåne Nordost

Maria Skåne Nordost vänder sig till unga personer upp till 25 år och närstående som har frågor eller bekymmer som rör alkohol eller narkotika.

Maria Skåne Nordost är en verksamhet som bedrivs i samverkan med Region Skåne och Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby samt Östra Göinge kommun. Mottagningen finns i Hässleholm och Kristianstad samt utlokaliserat i Bromölla, Broby och Osby en halv dag/vecka. Behandlingen på Maria Skåne Nordost är samtalsbaserad.

På Maria Skåne Nordost möter vi ungdomar och närstående som upplever att alkohol eller narkotika på ett eller annat sätt påverkar deras liv och relationer. Här kan du/ni få hjälp att komma vidare från detta. Vi erbjuder allt från kortare rådgivning och stöd till längre samtalskontakter. Vi är angelägna om att du som söker till oss ska få möjlighet till en snabb kontakt och du/ni kan därför vända er direkt till mottagningen vid behov av hjälp.

  • Vill du förändra drog- eller alkoholvanor?
  • Känner du att du riskerar att falla tillbaka i gamla mönster även om du slutat med droger och alkohol?
  • Är du under 25 år och har en förälder eller syskon som dricker för mycket alkohol eller tar droger?
  • Har du ett barn eller barnbarn som testat cannabis?
  • Är du orolig för en kompis som dricker för mycket alkohol eller använder droger?
  • Har du funderingar om alkohol och droger och vill ställa frågor?

Kontakta Maria Skåne Nordost

Du är alltid välkommen att ringa oss (även anonymt) eller komma på ett informationsbesök för att få veta mer. Efter det kan du ta ställning till om du tror att vi kan vara till hjälp.

Kontakten med ossär frivillig och kostnadsfri. Du kan själv ta kontakt med mottagningen eller med hjälp av till exempel närstående, skola, socialtjänst eller sjukvård.

Om du som yrkesverksam vill boka tid till en ungdom på Maria Skåne Nordost är du välkommen att ta kontakt via telefon. Om ungdomen samtycker kan du också följa med vid samtal på mottagningen.

Kristianstad
Rådgivningstelefon: 044-13 29 29
Besöksadress: Västra Boulevarden 39, Kristianstad
Postadress:Maria Skåne Nordost, Västra Boulevarden 39, 291 31 Kristianstad

Hässleholm
Rådgivningstelefon: 0451-29 87 80
Besöksadress:Frykholmsgatan 6, Hässleholm
Postadress: Maria Skåne Nordost, Socialtjänsten, 281 80 Hässleholm

Sidan senast uppdaterad: den 24 april 2024