Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Textilinsamling Human Bridge

Textilinsamling

Genom textilinsamling kan gamla kläder och hushållstextilier få ”nytt liv” hos nya användare. Att återanvända textilier innebär en vinst för miljön och det spar på jordens resurser som vatten och energi och det minskar också kemikalieanvändningen.

Bromölla kommun har avtal med Human Bridge om att samla in kläder och textilier. Du kan lämna kläder, skor, skärp, väskor, mjukisdjur och hemtextilier som till exempel lakan, dukar med mera till insamlingen. Produkterna kan vara trasiga och nedfläckade. Insamlingen finns på Åsens avfallsanläggning.

Human Bridge sorterar de inlämnade textilerna som sedan går vidare till secondhandförsäljning eller humanitärt biståndsarbete. Allt överskott vid försäljning av textilier går till biståndsinsatser i form av leverans av kläder eller iordningställande och leverans av sjukvårdsutrustning och handikapphjälpmedel. Genom biståndssändningar får sjukhus och kliniker testad utrustning som blir till stor hjälp för många.

Det som inte kan användas återvinns i möjligaste mån för att tillverka nya produkter.

Har du inte möjlighet att lämna dina textilier på Åsen så finns flera second-hand butiker i Bromölla som gärna tar emot dina saker!

Sidan senast uppdaterad: den 4 november 2020