Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Muralmålning Ifö Center utomhusgalleri

Hela programmet

Under Kulturhelgens tre dagar fylls kommunen med arrangemang och aktiviteter. Vi vill visa på bredden i Bromöllas kulturliv och hoppas att just du ska upptäcka någon eller några av alla kulturupplevelser som erbjuds under helgen. Hoppas att vi möts i kulturvimlet!

Det är fri entré om inget annat anges.
Med reservation för ändringar.
 

Torsdag 10 oktober

TJUVSTART HÖSTKONSERT MED MUSIKSKOLAN
Kl 18.30, Humlescenen
Musikskolans elever bjuder till konsert med både solister, ensembler och orkestrar.
Arr: Bromölla Musikskola


Fredag 11 oktober

BERÄTTELSEN OM GÖINGEFLICKORNA
Kl 14, Kulturpunkten
En föreläsning med ett nostalgiskt bildspel till låtar med Göingeflickorna och Barbro och Lars. Göingeflickan Barbro och maken Lars leder visningen och tar er med på en resa fylld av berättelser, minnen och musik från 1955 fram till idag.
Arr: Kulturpunkten
 
KONSERT MED TUNNBYBÄLGARNA
Kl 15.30-16.15, Kulturpunkten
Arr: Kulturpunkten i samarbete med Tunnbybälgarna
 
LYSSNA PÅ BELLMAN
Kl 18.30, Kulturpunkten
Movitz! I afton står Baln hemma hos Mollberg, Korpraln! Några väl valda verser ur Fredmans Epistlar och sånger av Carl Michael Bellman med Bert Svensson och Johannes Holmquist.
Arr: Kulturpunkten


Lördag 12 oktober

ÖPPET HUS PÅ BANKEN
Kl 10-14, Ivetofta Sparbank
Öppet hus med fika, underhållning av trubaduren Mange, ansiktsmålning och pyssel för barn, fiskedamm, sagoläsning av barnboksförfattarna Elin Jäverbrant och Marina Nilsson (ingång från byggnadens baksida för sagoläsningen).
Arr: Ivetofta Sparbank och Fastighetsbyrån
 
ÖPPET HUS HOS BROMÖLLA FOTOKLUBB
Kl 10-14, Fjälkingegatan 12 Bromölla
Här får du en genomgång av analog kopiering av foto. Vi kommer även att visa hur man kan skanna in både gamla bilder, negativ och dia. Det kommer också finnas möjlighet att titta in i vår fotostudio och prova på att ta bilder.
Arr: Bromölla Fotoklubb & ABF
 
ANSIKTSMÅLNING
Banken kl 10-14
Arr: Ivetofta sparbank
och Fastighetsbyrån
Kulturpunkten kl 11-13
Arr: Centrumkyrkan
 
PETTSON & FINDUS
Kl 10.30, Kulturpunkten
Katten Findus hittar en grön korv uppe på vinden och detta leder till att Pettson och Findus ger sig ut på äventyr. Camilla Petersson och Charlotta Cederqvist framför en sagoföreställning inspirerad av Sven Nordqvists bok "Pettson tältar". Rekommenderad från 3 år.
Arr: Kulturpunkten
 
UPPTRÄDE PÅ TORGET
Kl 11, Ifötorget
En grupp ungdomar från Betania Sokndal i Norge underhåller med sång, dans och drama.
Arr: Centrumkyrkan
 
UTDELNING AV KULTURPRIS
Håll utkik efter tid, Kulturpunkten
Årets Kulturpristagare uppmärksammas.
Arr: Kulturpunkten
 
FÖRFATTARBESÖK – JOHAN KARLSSON
Kl 13, Kulturpunkten
Sölvesborgaren Johan Karlsson högläser ur sin kapitelbok ”Rädda lovfritids!” där ett gäng modiga fritidsbarn stoppar knäppa datortjuvar med listiga fällor. Efter lässtunden får barnen skriva kreativt med ”fantasitärningar” och måla målarbilder från barnboken.
Arr: Kulturpunkten
 
DICK HARRISON – ONDSKANS TID
Kl 14, Kulturpunkten
Idag är det obegripligt. Men från 1400-talet och tre århundraden framåt avrättades omkring 35 000 människor i Europa, anklagade för förbjuden trolldom. Dick Harrison berättar om häxprocesserna och trolldomsförföljelserna, med särskilt fokus på Norden under 15- och 1600-talen. En tid då oskyldiga människor avrättades för brott som inte existerade annat än i fantasin.
Arr: Kulturpunkten
 
WEST OF EDEN
Kl 17, Stärkan i Edenryd
Med sin egen musik djupt rotad i den engelska och irländska folkmyllan har de släppt ett dussintal skivor. En konsert med West of Eden blir till en resa mellan akustiskt intimitet och glad uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.
Entré: 250 kr, scenpass 200 kr, t o m 19 år gratis. Biljetter säljs på Kulturpunkten, www.riksteatern.se/bromolla samt vid entrén.
Arr: Bromölla Musik- och Teaterförening
 
DE REFUSERADES FILMSALONG
Kl 18.30, Kulturpunkten
Välkomna att samlas med filmskaparna Mattias Olsson och Benjamin Giordano för att titta på ett urval refuserade filmer som följs av ett modererat samtal med besökarna. De refuserades filmsalong vill belysa den svenska filmskatten som aldrig får synas och skapa en dialog om filmernas inneboende värde. Tillsammans med publiken reflekterar vi i frågor som: Vad gör en film intressant? Är teknisk kvalité viktig? Måste man ha pengar för att skapa film? Vi visar ett urval filmer som inte blivit accepterade till Sveriges kortfilmsfestival. Den arrangeras årligen i Stockholm av Sveriges Filmförbund.
Arr: ABF & Kulturpunkten


Söndag 13 oktober

LUDDE
Kl 11, Kulturpunkten
Ibland rör det ihop sig för Ludde men han hittar alltid en alldeles egen, egensinnig lösning. I denna musikaliska föreställning gestaltas Ludde med stor humor, lågmäld clownteknik och fingertoppskänsla. Teater Pero hyllar Ulf
Löfgrens älskade barnbokskaraktär "Ludde" genom att bjuda in till en rolig, rytmisk och jazzig föreställning med livemusik. Rekommenderad ålder 2,5-7 år.
Arr: Kulturpunkten
 
BERÄTTELSER OM GAMLA BROMÖLLA
Kl 13, Kulturpunkten
Kom och lyssna på berättelse från förr.
Arr: Kulturpunkten
 
KONSERT MED BÖRJE FÄRMS TRIO
Kl 14, Tians gård
Arr: Ivetofta hembygdsförening


På Kulturpunkten

ÖPPETTIDER
Fredag 11/10 kl 10-19
Lördag 12/10 kl 10-19
Söndag 13/10 kl 10-13.30
 
KONSTUTSTÄLLNINGAR
Pia Nordqvist Nyvång visar allmogekonst.
Arr: Bromölla konstförening
Mona Gällentoft är en autodidakt konstnär som är uppvuxen i Bromölla. Hon målar och skulpterar med produkter från Powertex.
Alexandra Lindgren alias Mörk Vallmo har en palett som är mörk och mustig. Hennes senaste verk utforskar texturer och har kraftfulla kontraster.
Arr: Kulturpunkten

FOTOUTSTÄLLNING

Bromölla fotoklubb ställer ut blandade fotografier.
Arr: Bromölla Fotoklubb
 
PYSSLINGARNA
Alla är välkomna till pyssel- och hantverksträffar på Kulturpunkten, torsdagar kl 10-12.15. Ta med ditt hantverk/pyssel eller bara kom och delta i gemenskapen. Vi som haft lust att delta det senaste året har gjort en utställning som visar vad vi gillar att syssla med.
Arr: Pysslingarna
 
PROVA PÅ SLÄKTFORSKNING
Lördag kl 11-14
Arr: Bromölla släktforskarförening
 

Hela helgen


MUSEIRUNDA
 
Lördag-söndag 12-13 oktober
Upptäck Bromölla kommuns hembygdsmuseer och lär känna bygdens historia.
Kl 11-16
Bravastugan i Näsum
Godsmagasinet i Näsum
Iföverkens Industrimuseum
Stärkan i Edenryd
Kl 12-15
Brukshusen
Tians Gård
Kl 10-15
Havsdrakarnas Hus
Lördag kl 11-16!
Smedjan i Nymölla


GUIDADE BUSSTURER

Södra bussturen
Avgår från Kulturpunkten kl 10.45 och är tillbaka kl 13.30. Guidade stopp vid Smedjan i Nymölla ca kl 11, Stärkan i Edenryd ca kl 11.50 och Havsdrakarnas hus ca kl 12.45. Under resan berättar Byträffen om historiska
händelser utmed vägen.
 
Norra bussturen
Avgår från Kulturpunkten kl 13.30 och är tillbaka senast kl 16.30. Guidade stopp vid Bravastugan och Godsmagasinet i Näsum ca kl 14.30. Under resan berättar Näsums hembygds- och fornminnesförening om historiska händelser utmed vägen.
 
Vi åker med skolbussen!Den är inte anpassad för funktionshindrade och har ingen toalett. För att säkra en plats, anmäl vilken tur du vill åka
till: 0456-82 22 22 / kulturpunkten@bromolla.se


IFÖ CENTER KONSTHALL

Fredag kl 10-18, lördag kl 13-17 och söndag kl 13-16

Sebastian Blomqvists utställning som inspirerats av Harry Martinssons diktepos "Aniara" och John B. Calhouns experiment "Universe 25". Samtliga verk är helt gjorda av papp. New York-konstnären Uyen Nguyens "Antiprismor" en utställning som sammanför origami med mode. Nilas Hultmans målningar och vävar av Berit Sahlström. Dessutom kan Ifö Center Utomhusgalleri besökas, där du hittar storskaliga verk av internationellt verksamma gatukonstnärer som ROA, Milu Correch och Vera Bugatti. Vid varje verk finns en QR-kod att scanna för information om konstnären och verket.
Arr: Ifö Center
 
IFÖ CENTER KOLLEKTIVET
Lördag kl 13-17 och söndag kl 13-16, Lerlagret
I Lerlagret intill Ifö Center Konsthall visas medlemmarnas egna alster. Här kan du ta del av vävar, trådsmide, målade möbler, silverarbeten, keramik, foto, återbrukskonst, målningar och mycket annat.
Arr: Ifö Center
 
BESÖK BILDJAANAS ATELJÉ
Lördag-söndag 12-13 oktober kl 11-16, Håkanrydsvägen 135
Jaana Juliusson håller öppet i ateljén med utställning, försäljning av tavlor, brickor och små dekorationshus. Information om kommande kurser för både nybörjare och mer vana målare.
Arr: Bildjaana
 
KONSTUTSTÄLLNING
Lördag kl 10-13 och söndag kl 14-17, Centrumkyrkan
Konstnären Aura Lovetann ställer ut teckningar.
Arr: Centrumkyrkan
 
KONSTUTSTÄLLNING
Lördag-söndag 12-13 oktober kl 11- 16, Iföverkens Industrimuseum
Pelle Strand och konstnärsgruppen Byrackorna ställer ut.
Arr: Iföverkens Industrimuseum
 
MÖTESPLATS STRANDÄNGEN
Fredag-söndag 11-13 oktober kl 12-17, Ifö Bromöllas klubbstuga
Kom och titta i vårt bildarkiv bland pärmar och urklipp. Se film från Europaturnén 1957. Gör Ifö BIF-Quiz eller gå X-rundan och vinn priser. Det blir berättelser från dåtiden. Hälsa på med frågor, samtal och ta en fika.
Arr: Ifö Bromölla IF


KULTURHELGSERBJUDANDE PÅ RASTA!
Gäller fredag till söndag!
10 % rabatt på valfri mat från menyn.
Kaffe och dryck ingår.

Kontakt

Linnea Liliekvist
Kulturstrateg
0456-82 22 58
(SMS 0709-17 12 58)
linnea.liliekvist@bromolla.se

Ola Persson
Kultursamordnare
0456-82 21 52
(SMS 0709-17 12 95)
ola.persson@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 12 september 2024