[Arkiverad] Årets språkombud hittar ni på Brogården!
I januari i år berättade vi om firandet på Brogården då man fick utnämnandet Årets hälsoarbetsplats 2023. I går var det dags för fest igen, nu för att fira årets språkombud!
Utmärkelsen Årets språkombud delas ut varje år av Vård- och Omsorgscollege och går vanligtvis till ett språkombud. Linda Mattsson, Enhetschef på Äldreomsorgen, lämnade in en nominering till Vård- och Omsorgscollege som beskrev det fantastiska samarbete som görs på Brogården. Detta gjorde att tre Språkombud fick utmärkelsen i stället för ett!
Utmärkelse, tårta och blommor delades ut till språkombuden Angelica Axelsson, Kristina Kjellander och Anneli Svensson av Regina Bendz. Regina är lokal processledare på Vård- och Omsorgscollege. Tyvärr var Anneli Svensson sjuk vid utdelning vilket gjorde att Angelica och Kristina fick dela på tårtan.
- Vi får väldigt bra respons från våra kollegor. Dom är med oss i detta arbete och kommer till oss när dom behöver hjälp. Det är extra roligt att jobba när hela Brogården är involverad i detta arbete, säger Angelica Axelsson och Kristina Kjellander.
- Vi har många unga och utlandsfödda i personalen som kommer och ber språkombuden om hjälp vilket är positivt, säger Linda Mattsson.
- Vi är positiva i vårt arbete och jobbar mycket med problemlösning. Vi är tacksamma för att vi har en så stark grupp på Brogården, avslutar Angelica Axelsson och Kristina Kjellander.
Ett stort grattis säger vi till Årets språkombud - Angelica Axelsson, Kristina Kjellander och Anneli Svensson!
Nominering
De här tre personerna arbetar på Brogården och växeldrar i arbetet som Språkombud. De är engagerade och har spridit sitt engagemang till övriga kollegor som alla arbetar enligt framtagen handlingsplan som finns på enheten.
De har tillsammans skapat en trygghet där kollegor känner att de kan få stöttning i bl.a. dokumentation och under utbildningar. De har haft information och genomfört övningar på APT:er för att öka förståelsen för hur vi kommunicerar.
Då vi har många unga och många utlandsfödda är språkombuden viktiga för att skapa en tillåtande miljö vilket de har gjort. De är även handledare och har språkombudsrollen med i alla nya möten med både elever och nya medarbetare vilket ger en trygg start.