Telia avvecklar kabel-tv

Telia avvecklar kabel-tv

Publicerad: 25 september 2024, kl. 8:33

Bredband och fast telefoni via telejacket (ADSL) stängs sedan en tid tillbaka ned på många orter i Sverige, och inga nya kopparnät byggs längre. Telia planerar att helt avveckla telenätet till slutet av 2025. Syftet är att ge hela landet bättre uppkoppling via fiber och mobilt bredband, kopparnätet är föråldrat och kan inte leverera lika höga internethastigheter som krävs idag.

Merparten av våra lägenheter har kabel-tv från Telia som kommer att släckas ned på sikt. Under hösten inleder vi modernisering av tv-tekniken i våra hus vilket innebär att tv-tjänsten som ingår i din hyra kommer att gå via bredbandsnätet istället.

Under vintern 2024/2025 kommer "Telias tv-tjänst Tv och streaming Lagom" samt en tv-box ingå i din hyra. På telia.se/tvlagom kan du läsa mer om tv-utbudet. Kabel-tv kommer att finnas kvar parallellt under en period.

Den nya tv-tjänsten bygger på fiberteknik och har hög bildkvalitet och stor flexibilitet. Du kan titta live och streama ditt tv-utbud, både via tv-boxen och den kostnadsfria streamingtjänsten Telia Play. Övriga fibertjänster, till exempel internet, påverkas inte av denna förändring.

Du kan redan nu börja använda vår nya tv-tjänst. Om du enbart använder kabel-tv och vill fortsätta att titta på tv utan extra kostnad behöver du byta till den nya tv-tjänsten senast den 15 januari. Därefter kommer de gamla tv-kanalerna att stängas ned, vilket innebär att du måste ha övergått till den nya tv-tjänsten före detta datum

Sidan senast uppdaterad: den 25 september 2024
Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt